Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


Propozycja menu sylwestrowego 2016/2017
rozpoczęcie godzina 20:00

ZUPA:
Zupa krem z czerwonego buraka z kleksem śmietany i Pestkami dyni

DANIE GŁÓWNE:
Pieczeń cielęca w sosie borowikowym
Placuszki z kaszy gryczanej                                                                  
Sałatka z cukinii i marchwi z octem balsamicznym
                                                 
STÓŁ SZWEDZKI:

Sałatka włoska z mozzarellą
Fantazja ryb wędzonych
Roladki z szynki i łososia
Sandacz faszerowany w całości
Mięsa pieczone
Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym
Mini-szaszłyki
Sałatka z kaszą pęczak i polędwicą wołową
Śledzie” Podchmielony Karczmarz”
Ciasta mieszane
Owoce

STÓL WIEJSKI:
Szynka wędzona
Dwa rodzaje kiełbasy(pęta)
Salceson biały, ciemny
Kaszanka gruba
Pasztet z dziczyzny          
Galaretka z nóżek i z drobiu

NAPOJE:
Soki, pepsi, woda, itp. bez ograniczeń
Wódka biała bez ograniczeń
Wino białe i czerwone bez ograniczeń
Kawa, herbata bez ograniczeń
Piwo bez ograniczeń
Szampan 1 but. / 4 osoby

POSIŁEK CIEPŁY:
Gulasz Góralski z grzybami ok. 23.00
Szynka zbójnicka podana na kiszonej kapuście z pampuszkami ok. 2.00

Koszt balu sylwestrowego wynosi 299.00 zł brutto od osoby.

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen