PIECZONKI I KORYTA
NIECH NARODOWIE POSTRONNI ZNAJĄ,
ŻE POLSKIE JADŁO DOBRE JAK ANIOŁ
CASSEROLE / AUFLAUF / STØBEJERNSTRUG
PIECZONKA SZEFA KUCHNI 150 g / 100 g / 125 g 39,00 zł
Szpinak smażony z pomidorami i mozzarellą - zapiekane w piecu
Spinach Casserole with tomatoes and mozzarella cheese Gebratener Spinat mit Tomaten und Mozzarella - im Ofen gebacken
KORYTO SZTYGARA 200 g / 200 g / 200 g 74,00 zł
Zraz wołowy, zraz wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki z boczkiem, kapusta modra, ogórek kiszony z cebulą
Beef rolls, pork-chop rolls, gravy, potatoes with bacon, red cabbage, pickles and onion
Rindsroulade, Schweineroulade Bratensoße, Kartoffeln mit Speck, Rotkohl, Essiggurke mit Zwiebel
KORYTO GÓRALSKIE 200 g / 200 g / 200 g 64,00 zł
Bitka wołowa, karkówka pieczona, sos pieczeniowy, ziemniaki odsmażane, kapusta zasmażana
Beef chops, roast pork shoulder, gravy, fried potatoes, fried Sauerkraut
Rindfleisch-Steak, gebratener Schweinekamm, Bratensoße, Bratkartoffeln, Bratkohl
KORYTO PASTERSKIE 250 g / 200 g / 200 g 67,00 zł
Żeberka wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kopytka
Spare-ribs braised in gravy, served with fried beetroot and polish dumplings
Gedünstete Schweinerippchen in Bratensoße, gebratene Rote Bete, Kartoffelklöße
KORYTO LEŚNE 100 g / 100 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
Pieczeń z jelenia, pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, kopytka, modra kapusta
Roast deer and wild boar in hunters sauce, polish dumplings, red cabbage
Hirschbraten und Wildschweinschinken mit Jagersoße, Knodel und Rotkohl