PIECZONKI  I KORYTA
	NIECH NARODOWIE POSTRONNI ZNAJĄ,
	ŻE POLSKIE JADŁO DOBRE JAK ANIOŁ
	CASSEROLE / AUFLAUF / STØBEJERNSTRUG
PIECZONKA SZEFA KUCHNI 150 g / 100 g / 125 g 39,00 zł
	Szpinak smażony z pomidorami i mozzarellą - zapiekane w piecu
	Spinach Casserole with tomatoes and mozzarella cheese Gebratener Spinat mit Tomaten und Mozzarella - im Ofen gebacken
KORYTO SZTYGARA 200 g / 200 g / 200 g 77,00 zł
	Zraz wołowy, zraz wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki z boczkiem, kapusta modra, ogórek kiszony z cebulą
	Beef rolls, pork-chop rolls, gravy, potatoes with bacon, red cabbage, pickles and onion
	Rindsroulade, Schweineroulade Bratensoße, Kartoffeln mit Speck, Rotkohl, Essiggurke mit Zwiebel
	
	KORYTO GÓRALSKIE 200 g / 200 g / 200 g 68,00 zł
	Bitka wołowa, karkówka pieczona, sos pieczeniowy, ziemniaki odsmażane, kapusta zasmażana
	Beef chops, roast pork shoulder, gravy, fried potatoes, fried Sauerkraut
	Rindfleisch-Steak, gebratener Schweinekamm, Bratensoße, Bratkartoffeln, Bratkohl
KORYTO PASTERSKIE 250 g / 200 g / 200 g 67,00 zł
	Żeberka wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kopytka
	Spare-ribs braised in gravy, served with fried beetroot and polish dumplings
	Gedünstete Schweinerippchen in Bratensoße, gebratene Rote Bete, Kartoffelklöße
KORYTO LEŚNE 100 g / 100 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
	Pieczeń z jelenia, pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, kopytka, modra kapusta
	Roast deer and wild boar in hunters sauce, polish dumplings, red cabbage
	Hirschbraten und Wildschweinschinken mit Jagersoße, Knodel und Rotkohl
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                