Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


STRAWY  Z DZICZYZNY
WILD GAME DISHES / WILDBRETGERICH / VILDTRETTER

ZRAZ Z JELENIA W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 200 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
Nadziewany wędzonym boczkiem i cebulą, kopytka, buraczki

Roast Deer roulade in red wine sauce
stuffed with smoked bacon and onion with potato dumplings and beetroot salad
Hirschroulade in Rotweinsoße
Gefüllt mit geräuchertem Speck und Zwiebeln, Kartoffelknödel, Rote Beete

SMACZNY I ŚWIEŻY DZIK Z BIAŁOWIEŻY, NIE PODCHODŹ BEZ ŻUBRÓWKI 200 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
Schab z dzika z grzybami, kopytka, bukiet surówek, sos grzybowy
Wild boar tenderloin with wild mushroom sauce, polish dumplings and mixed vegetable salad
Wildschweinrücken mit Champignons, Kartoffelknödel, Salatbouquet, Champignonsoße

NA GÓRZE JELEŃ NA DOLE RÓŻE, ROZKOSZE ZA TO Z JEDZENIA DUŻE 150 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
Pieczeń z jelenia w sosie kurkowym, frytki, jarzyny gotowane

Roast deer with cream mushroom sauce, French fries and boiled vegetables
Hirschbraten in Pfifferlingsoße, Pommes, gekochtes Gemüse

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen