Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


STRAWY Z RYB
FISH DISHES / FISCHGERICHTE / FISKERETTER

DORSZ NA SZPINAKU 47.00 zł
Z mozzarellą i pomidorami, ziemniaki z wody, świeże warzywa 150g/200g/150g/150g

Cod with spinach, mozzarella and tomatoes, boiled potatoes, fresh vegetables
Kabeljau mit Spinat, Mozzarella und Tomaten (Salzkartoffeln, gemischter Salat)
Torsk på spinat med mozzarella og tomater (kartofler, friske grøntsager)

PSTRĄG SMAŻONY 42.00 zł
Frytki, surówka z kiszonej kapusty ok. 350g/200g/200g

Grilled Trout, French fries, sauerkraut salad
Regenbogenforelle   (Pommes, Sauerkrantsalat)
Grillet ørred (pommes frites, surkal salat)

SANDACZ A’LA RADZIWIŁŁ 49.00 zł
W sosie pieczarkowym, ziemniaki  z wody, jarzyny gotowane 200g/200g/200g

Perch in champion sauce, boiled potatoes, boiled vegetables
Gebratenes Zanderfilet in Champignon-Soße (Salzkartoffeln, gekochtes Gemüse)
Aborre i champion sauce (kogte kartofler, kogte grønts

ŁOSOŚ Z RUSZTU 49.00 zł
Z masłem ziołowym, frytki, świeże warzywa 200g/200g/200g

Grilled Salmon with herb butter, French fries, fresh vegetables
Lachs von Rost mit Kräuterbutter (Pommes, frisches Gemüse)
Grillet laks med kryddersmør (pommes frites, friske grøntsager)

HALIBUT W PERGAMINIE ZAPIEKANY Z WARZYWAMI 53.00 zł
Ziemniaki gotowane, świeże warzywa 200g/200g/200g

Paper wrapped Halibut baked in the oven and served with vegetables
Heilbutt im Pergamentpapier mit Gemuse gebacken

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen