Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


PIECZONKI I KORYTA
NIECH NARODOWIE POSTRONNI ZNAJĄ,
ŻE POLSKIE JADŁO DOBRE JAK ANIOŁ
CASSEROLE / AUFLAUF / STØBEJERNSTRUG

KORYTO SZTYGARA 44.00 zł                                                                              
Zraz wołowy, zraz wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki z boczkiem, 200g/200g/200g
kapusta modra, ogórek kiszony z cebulą

Beef, pork, gravy, potatoes with bacon, red cabbage, pickles and onion                            
Kalbsrolle und Schweinerolle mit Kartoffeln und Speck, Bratensoβe, Rotkohl, Gurken mit Zwiebel
Oksekød, svinekød, sovs, kartofler med bacon, rødkål, saltagurker og løg (ovnstegt i trug)

KORYTO GÓRALSKIE 39.00 zł                                                                                    
Bitka wołowa, karkówka pieczona, sos pieczeniowy, kasza jęczmienna, 200g200g/200g
kapusta zasmażana

Beef, pork shoulder, gravy, barley, fried Sauerkraut
Stettiner Rauferei (Rind und Schweinekamm überbacken mit Gerstengutze, Bratensoβe,  gebratener Kohl)
Bankekød, nakkekam, sovs, gerste, stegt hvidkål (ovnstegt i trug)

KORYTO PASTERSKIE 39.00 zł                                                                                         
Żeberka wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym,    250g/200g/200g
buraczki zasmażane, kopytka

Spare ribs, gravy, fried beetroot, polish dumplings
Schweinerippchen an Rote Beete mit Knodel
Spareribs, sauce, stegte rødbeder, polish dumplings

KORYTO LEŚNE 65.00 zł
Pieczeń z jelenia, pieczeń z dzika w sosie myśliwskim,   100g/100g/200g/200g
kopytka, modra kapusta

Roast deer and wild boar in hunters sauce, polish dumplings, red cabbage
Hirschbraten und Wildschweinschinken mit Jagersoβe, Knodel und Rotkohl
Stegt hjortekod og Vildsvine skinke met jeger sauce,polske dumplings,rodkal

PIECZONKA SZEFA KUCHNI 26.00 zł
Szpinak smażony z pomidorami i mozzarellą - zapiekane w piecu   150g/100g/125g

Casserole with spinach, tomatoes and mozzarella cheese 
Gebacknes Spinat mit Tomaten und Mozzarella
Spinat, tomat med Mozzarella ost bagt i ovn

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen