Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


PIECZONKI  I KORYTA
NIECH NARODOWIE POSTRONNI ZNAJĄ,
ŻE POLSKIE JADŁO DOBRE JAK ANIOŁ
CASSEROLE / AUFLAUF / STØBEJERNSTRUG

PIECZONKA SZEFA KUCHNI 150 g / 100 g / 125 g 39,00 zł
Szpinak smażony z pomidorami i mozzarellą - zapiekane w piecu

Spinach Casserole with tomatoes and mozzarella cheese Gebratener Spinat mit Tomaten und Mozzarella - im Ofen gebacken

KORYTO SZTYGARA 200 g / 200 g / 200 g 77,00 zł
Zraz wołowy, zraz wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki z boczkiem, kapusta modra, ogórek kiszony z cebulą

Beef rolls, pork-chop rolls, gravy, potatoes with bacon, red cabbage, pickles and onion
Rindsroulade, Schweineroulade Bratensoße, Kartoffeln mit Speck, Rotkohl, Essiggurke mit Zwiebel

KORYTO GÓRALSKIE 200 g / 200 g / 200 g 68,00 zł
Bitka wołowa, karkówka pieczona, sos pieczeniowy, ziemniaki odsmażane, kapusta zasmażana

Beef chops, roast pork shoulder, gravy, fried potatoes, fried Sauerkraut
Rindfleisch-Steak, gebratener Schweinekamm, Bratensoße, Bratkartoffeln, Bratkohl

KORYTO PASTERSKIE 250 g / 200 g / 200 g 67,00 zł
Żeberka wieprzowe duszone w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kopytka

Spare-ribs braised in gravy, served with fried beetroot and polish dumplings
Gedünstete Schweinerippchen in Bratensoße, gebratene Rote Bete, Kartoffelklöße

KORYTO LEŚNE 100 g / 100 g / 200 g / 200 g 92,00 zł
Pieczeń z jelenia, pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, kopytka, modra kapusta

Roast deer and wild boar in hunters sauce, polish dumplings, red cabbage
Hirschbraten und Wildschweinschinken mit Jagersoße, Knodel und Rotkohl

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen