Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


KOKTAJLE KLASYCZNE

MOJITO 30 zł
rum, limonka, cukier trzcinowy, mięta, woda gazowana

CUBA LIBRE 25 zł
rum, limonka, pepsi

GIN&TONIC 26 zł
gin, limonka, tonic

SEX ON THE BEACH 28 zł
wódka, likier pomarańczowy, sok pomarańczowy, sok żurawinowy

APEROL SPRITZ 28 zł
aperol, prosecco, pomarańcza, woda gazowana

HUGO SPRITZ 28 zł
prosecco, limonka, syrop z kwiatów bzu, woda gazowana, mięta

LONG ISLAND 33 zł
wódka, rum, tequila, gin, cointreau, sok z cytryny, syrop cukrowy, pepsi

 

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen