Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


STRAWY Z DZICZYZNY
WILD GAME DISHES / WILDBRETGERICH / VILDTRETTER

ZRAZ Z JELENIA W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 74.00 zł
Nadziewany wędzonym boczkiem i cebulą, kopytka, buraczki  200g/200g/200g

Roast Deer roulade in red wine sauce stuffed with smoked bacon and onion,
potato dumplings, beetroot salad
Hirschbratenrolade in Rotweinsauce mit Speck und Zwiebeln, Kartoffelkhoβe
Kartoffelknödel, Rote Beete

SMACZNY I ŚWIEŻY DZIK Z BIAŁOWIEŻY, 74.00 zł
NIE PODCHODŹ BEZ ŻUBRÓWKI  200g/200g/200g
Schab z dzika z grzybami, kopytka, bukiet surówek, sos grzybowy  

Wild Boar with wild mushroom sauce, polish dumplings, fresh vegetables bouquet
Wildschwein mit Pilzsoβe (Kartoffelklöse, Rohkostsalat)
Vildsvin med vilde svampe sauce (kartofler dumplings, friske grøntsager buket)

NA GÓRZE JELEŃ NA DOLE RÓŻE, ROZKOSZE  74.00 zł
ZA TO Z JEDZENIA DUŻE 150g/200g/200g
Pieczeń z jelenia w sosie kurkowym, ziemniaki ćwiartki, jarzyny gotowane

Roast Deer with cream mushroom sauce, potato wedges, boiled vegetables
Hirschbraten in Pfifferlingsoβe (Viertelkartoffeln, gemischten Gemüse)
Stegt hjortekød med en kantarel fløde sauce (kartoffelbåde, kogte grøntsager)

FRYKASY Z DZIKIEJ ŚWINI 74.00 zł
Dzik w sosie myśliwskim, frytki, jarzyny gotowane    150g/200g/200g

Wild Boar’s Ham with hunters sauce, French fries, boiled vegetables                     
Wildschweinschinken  in  Jägersoße (Pommes, gekochtes Gemüse)
Vildsvine skinke med jæger sauce (Pommes frites, kogte grøntsager)

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen