Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


PRZEGRYZKI CIEPŁE
HOT STARTERS / WARME VORSPEISEN / VARME FORRETTER

KREWETKI SCAMPI Z PATELNI 49.00 zł
Scampi Shrimps with garlic butter 150g
Garnelen aus der Pfane
Rejer i hvidløg

OSCYPEK GRILLOWANY Z ŻURAWINĄ 28.00 zł
Grilled Polish cheese with cranberries 120g/80g
Polnische Kase mit Moosbeere

MIĘSO I GRZYBKI ZACNIE SPRAWIONE,CZERWONYM 29.00 zł
WINEM CIUT ZAPRAWIONE
- bigos karczmiany w bochnie 350g
Bigos (stewed cabbage with minced meat)
Bigos (Polnische Spezialität)
Bigos (stuvet kål med svampe og kødstykker) (Nationalret)

NIEZWYKLE CHWACKI PLACEK NAD PLACKI  - placek zbójnicki 31.00 zł
Potato cake with goulash sauce 200g/250g
Kartoffelpuffer mit Fleischsauce
Revet kartoffelkage med kødsovs

CHRUPAWKI Z SADZAWKI - okonki z patelni 41.00 zł
Fried perch 200g
Gebratener frischer Barsch
Pandestegt aborre

PLACEK ZIEMNIACZANY Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ 36.00 zł
W SOSIE KURKOWYM

Potato cake with pork in mushroom sauce
Kartoffelpuffer mit Schweinefilet in Pfifferlingsoβe

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen