Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja Szczecin


PRZEGRYZKI ZIMNE
COLD STARTERS / KALTE VORSPEISEN / KOLDE FORRETTER

CARPACIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 28.00 zł
Beef Carpaccio 100g
Carpacio aus Rind-Lendenstück
Carpacio af oksemørbrad

POMIDORY Z MOZZARELLĄ 21.00 zł
Tomatoes with Mozzarella Cheese 200g/125g
Tomaten mit Mozzarella
Tomater med Mozzarella ost

BAŁTYCKA KREMÓWKA -śledź w śmietanie / oleju 14.00 zł
Heering in cream / oil 100g/50g
Heringsfilets in Sahnesauce / Sonnenblumënol
Sildefileter i flødesovs / solsikkeolie

CZEKADEŁKO SPOD SIODEŁKA-befsztyk  tatarski 28.00 zł
Minced Beefsteak tatare 100g/100g
Frisch gehacktes Rinderfilet a’la Tatar
Oksetartar af mørbrad

DECHA ROZMAITOŚCI – decha serów i mięs pieczonych 20.00 zł
Mixed Meat and Cheese Plate 300g
Polnische Käseplatte und Stettiner Räucherifleischplatte
Osteplatte med i Stettiner kødplatte røget kød

ZADYMA NAD STAWEM-półmisek ryb wędzonych 22.00 zł
Smoked Fish Plate 250g
Westpommerische Räucherfischplatte
Vestpommersk platte med røget fisk

Opinie naszych klientów


  • Często mam okazję kosztować dań z tej właśnie restauracji i powiem szczerze ,że dania są pyszne: moimi ulubionymi są barszcz z kołdunami, zupa borowikowa , rosół z makaronem , łosoś z grilla , sandacz w sosie pieczarkowym . Obsługa jest sprawna i miła a wystrój typowo karczmiany - prywatnie polecam !!!... no i ten chlebek ze smalcem i ogóreczek kiszony na start... mniam!!!

    Magdalena Siedzik
  • Witam serdecznie. Z przyjemnością mogę polecić tą restaurację. Kuchnia staropolska palce lizać ;) Miła i sprawnie działająca obsługa, ciepły klimat wnętrz urządzonego drewnem i cegłówką. Osobiście polecić mogę golonkę i pierogi z kaszą i boczkiem. Pozdrawiam.

    Inga Maj
  • I am so pleased to have been a guest at Karczma earlier this evening. Delicious food, great atmosphere and wonderful service! Mr Baca, our waiter, was a superstar! He helped Us choose our courses and made Us feel like at home! I highly recommend this restaurant!!

    Kam Blaszkiewicz
  • We found this place because it was near our hotel after a long bus ride. It was open until 10pm on Sunday and the food hit the spot! I had a traditional Polish veal cutlet but others had perogies and even duck! The waitress spoke excellent English and we were more than satisfied, only wishing we had time for dinner before the kitchen closed.The waitress said she could have divided the bill if we had asked at the beginning, so that's important to remember. But the total bill for seven people (most of us having amazingly palatable beer), was only like 300zł or roughly $100.

    David Snethen